Wat is een huidtype?
Huidverzorging

Wat is een huidtype en welk huidtype heb jij?

Wanneer mensen zelf producten gaan kopen zonder advies te vragen gebruiken zij vaak de verkeerde producten. Bij het kiezen van producten is het van belang om te weten wat voor huidtype je hebt. Niet alleen het huidtype is van belang, ook de huidconditie speelt mee.

Verschil huidtype & huidconditie

Wist je namelijk dat een vette huid ook vochtarm kan zijn? Het eerste is een huidtype, het tweede een (tijdelijke) huidconditie. Lees hier meer over de verschillende huidtypes en welke behandeling erbij past.

Droge huid

De droge huid produceert minder talg (huidvetten) dan een vette huid. De aanmaak van talg is een natuurlijk proces. De droge huid ziet er mat, soms zelfs schilferig uit. Vaak worden de droogterimpeltjes beter zichtbaar zijn bij het aanbrengen van make-up.

De poriën bij dit huidtype zijn nauwelijks zichtbaar. Deze huid vertoont snel een trekkerig gevoel. De buitenste huidlaag is dun. Deze huid heeft daardoor weinig weerstand tegen invloeden van buitenaf en door het geringe vermogen tot vochtbinding wordt de buitenste huidlaag snel vochtarm.

Vette huid

De talgklieren van dit huidtype zijn te actief waardoor er dus teveel talg wordt aangemaakt. De talg zorgt samen met zweet voor een glimmend olieachtig laagje op de huid. De poriën bij dit huidtype zijn duidelijk zichtbaar. Je ziet mee-eters (zwarte puntjes) en puistjes. Doordat de bovenste huidlaag dikker is zie je de doorbloeding van de huid niet goed waardoor de huidskleur vaal oogt.

Toch kan deze huid vochtarm zijn! Vaak komt dit door het gebruik van verkeerde cosmetica-producten. Mensen gaan te sterk reinigende producten gebruiken zoals grove scrubs. Hierdoor raakt de beschermlaag van de huid beschadigd en wordt er geen vocht meer vastgehouden. Ook medicijngebruik kan een oorzaak zijn van een verstoorde vochtbalans.

Gecombineerde huid

Dit huidtype zie ik toch het meest voorbijkomen in de salon. Dit huidtype heeft vette en droge gedeelten. Vaak zie je dat de T-zone, kin neus en voorhoofd, vetter zijn. De wangen en de huid rond de ogen zijn droger en voelen sneller trekkerig aan.

Normale huid

Dit huidtype zouden we allemaal wel willen hebben. Deze huid voelt zacht en soepel aan. De poriën zijn wel zichtbaar maar niet groot. De huid glanst van nature mooi en heeft nauwelijks last van oneffenheden.

Wat zijn dan huidcondities?

Een onzuivere huid, vochtarme huid, rijpere huid en gevoelige huid zijn huidcondities. Vaak is het wel zo dat een bepaald huidtype gepaard gaat met een huidconditie maar dit hoeft dus niet altijd zo te zijn! Het beschermen van onze huid is altijd van belang.

Wil jij weten wat jouw huidtype is? Maak gerust een afspraak!

Eén reactie

  • Twan

    Enorm genoten..

    Een warm ontvangst , prettige ruimte , onthaasten en ontspannen zijn de eerste woorden waar ik aan denk na mijn behandeling.

    Met een heldere uitleg over de behandeling en productkeuze word je in 50 min in de watten gelegd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.